Thea Render Revision 350

Development versions, documentation, tutorials and application resources may be found here.

Moderator: patricks

User avatar
giannis
Thea Developer
Thea Developer
Posts: 7986
Joined: Sun Jul 06, 2008 8:25 pm
Location: Athens, Greece

Dear all,

here we have a new revision posted in the usual place:
http://www.thearender.com/forum/viewtop ... =61&t=1849

In this revision, clay rendering works correctly with user reflectance, takes into account material bump mapping and does not override zero-roughness materials (such as perfect dielectrics and glasses).

The key bindings on texture button & chip are the same as in RV341. Also, automatic clip mapping works now out of the box when you apply an image with alpha channel, say to diffuse component.

There are also some I/O improvements and fixes for the pivot of groups; now pivot saving is fixed and correctly taken into account in instancing brush.

Important: clients using 3dsMax plugin are kindly requested to wait until revision is linked from our website, or otherwise update to 0.4 version of the plugin.

best wishes
giannis
Science may limit knowledge but should never limit imagination - Bertrand Russell
User avatar
Rombout
Posts: 15255
Joined: Tue May 12, 2009 12:42 am
Location: Curacao, Netherland Antilles

He Giannis,
in the mac version you have the manual 2 times included. This adds about 9,5 mb to the additional download!!!
User avatar
giannis
Thea Developer
Thea Developer
Posts: 7986
Joined: Sun Jul 06, 2008 8:25 pm
Location: Athens, Greece

Yes, but some users may choose to throw away the dmg image, so manual should always be also accessible in the bundle contents.

best wishes
giannis
Science may limit knowledge but should never limit imagination - Bertrand Russell
User avatar
Rombout
Posts: 15255
Joined: Tue May 12, 2009 12:42 am
Location: Curacao, Netherland Antilles

true, but i would consider to only put inside the thea folder or seperate folder as i posted lately. We can't acces files in the thea app from thea itself. I think everybody deletes the dmg image cause you would get a lot of them when installing stuff and keeping them!
User avatar
giannis
Thea Developer
Thea Developer
Posts: 7986
Joined: Sun Jul 06, 2008 8:25 pm
Location: Athens, Greece

Although I'd like to keep it simple on Macs, we will think about a packaged installation. It's also needed for easy upgrade (without having to export/import licenses).

best wishes
giannis
Science may limit knowledge but should never limit imagination - Bertrand Russell
User avatar
Rombout
Posts: 15255
Joined: Tue May 12, 2009 12:42 am
Location: Curacao, Netherland Antilles

oke it's real simple now to install. But hardly reachable from within thea!
User avatar
pckmark
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 576
Joined: Sun Sep 20, 2009 5:56 am
Location: Denmark

oke it's real simple now to install. But hardly reachable from within thea!
Are you thinking about installing new updates from within Thea?
They must find it difficult... Those who have taken authority as truth, rather than truth as authority
-G. Massey
User avatar
PINOY
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 779
Joined: Tue May 12, 2009 11:41 am
Location: Sydney

I want to upgrade to RV350, Do i have to upgrade my sketchup plugin?
At the moment i've been reading plugin issues with MAC platform.
User avatar
giannis
Thea Developer
Thea Developer
Posts: 7986
Joined: Sun Jul 06, 2008 8:25 pm
Location: Athens, Greece

Updating to next revision for Thea is always good. The application updates
are not synchronized at the moment with the plugin updates. Generally
speaking you can update the application without updating the plugin,
that's ok, if you want.

best wishes
giannis
Science may limit knowledge but should never limit imagination - Bertrand Russell
rickgraham
Posts: 29
Joined: Fri Mar 19, 2010 1:46 pm
Location: York, PA USA

giannis wrote:Updating to next revision for Thea is always good.
Question - when you update, do you also update the manual to reflect any additions to the program? If so, I would recommend adding the version number to the front page of the manual. If no manual updates with version updates, why? :)

Rick
Thanks!
Rick
15" Macbook Pro 2.4GHz - 4GB RAM - Thea v.355
Locked

Return to “Versions & Resources (Studio)”