[RV543.1462] Thea For SketchUp

Development versions, documentation, tutorials and application resources may be found here.

Moderator: Tomasz

Post Reply
rwitusik
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 10
Joined: Mon Mar 25, 2013 11:04 pm

Has any one noticed any problem with last revision. it is not possible for me to save the Presto- multiplied with sketchup image. After saving .png sketchup image render starts from the begining and the image is saved in the very initial state of the rendering
User avatar
nigec
Thea Beta Tester
Thea Beta Tester
Posts: 10381
Joined: Wed Jul 01, 2009 9:47 pm
Location: UK

its already been mentioned, Tomasz said he was updating on Tuesday, but I don't know if this will be fixed
"Life is what happens to you while you're busy making other plans."
My Gallery
fdreise
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 25
Joined: Tue Jul 09, 2013 4:07 pm

Thanks for the update. Since i'm only using studio for importing models it's good to see more and more features from studio become available in t4su. Great work :thumbup:
psylo
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 163
Joined: Tue May 19, 2009 9:29 am
Location: Saint-Etienne, France

Is it possible to update Thearender nodes as well with this install file ?
Windows 10 - Thearender - Archicad - Sketch'up - Photoshop
User avatar
Tomasz
Thea Developer
Thea Developer
Posts: 8941
Joined: Fri Jul 18, 2008 5:09 pm
Contact:

psylo wrote:Is it possible to update Thearender nodes as well with this install file ?
Yes. Download the bundle installer and leave just Thea Studio selected.
User avatar
Tomasz
Thea Developer
Thea Developer
Posts: 8941
Joined: Fri Jul 18, 2008 5:09 pm
Contact:

I have updated RV539 to RV540.
The new revision contains two important fixes:
  • [Win] Interactive Overlay crash in Win 10 Creators Edition
  • Regression bug when saving IR render resulting in restarting the IR and producing low quality image
  • [Mac] Client,Darkroom and Mat-Lab "short-cuts" work back again
quickit
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 612
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:10 pm

Thank you Tomasz, Giannis and the team!
User avatar
seraleklee1
Thea Beta Tester
Thea Beta Tester
Posts: 827
Joined: Thu Nov 26, 2009 1:51 pm
Location: Italy
Contact:

"Cloud material pre-set for volumetric effects defined by a solid group/component".
http://i.imgur.com/6urPO5h.gif

:?: Please how do you use it? :?:
i9 7920X - Zotac 3070 TI - 32 gb ram
User avatar
Rombout
Posts: 15254
Joined: Tue May 12, 2009 12:42 am
Location: Curacao, Netherland Antilles

seraleklee1 wrote:"Cloud material pre-set for volumetric effects defined by a solid group/component".
http://i.imgur.com/6urPO5h.gif

:?: Please how do you use it? :?:
Make a big box add material in SU and then go to mat lab and add medium. NO OTHER layer, just check medium with settings of about 0.001 and 0.003 to start with. Add colors for scatter and absorption and play from there with the settings.
If the camera is in the box, check container in camera tool panel and add the material to the camera as "container".

I guess thats what they mean by "pre-defined".

EDIT
after checking. you can also assign a material and then change it to "cloud" in su material settings. Though you can play with the settings here.
User avatar
seraleklee1
Thea Beta Tester
Thea Beta Tester
Posts: 827
Joined: Thu Nov 26, 2009 1:51 pm
Location: Italy
Contact:

Thanks a lot Rombout, still a bit of patience
Am I on the right track?
Attachments
impostazioni01.JPG
impostazioni02.JPG
impostazioni03.JPG
i9 7920X - Zotac 3070 TI - 32 gb ram
Post Reply

Return to “Versions & Resources (SketchUp)”