[SKP] Fog and Cloud sample models

Development versions, documentation, tutorials and application resources may be found here.

Moderator: Tomasz

Post Reply
whiterabbit
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 78
Joined: Wed Jan 16, 2013 5:34 am
Location: Los Angeles
Contact:

JQL wrote:When you activate only the firs ibl slot for ilumination, it feeds the image automatically tp every slot, including background. The same thing happens in studio.

Your background is the ibl.

Click the EXT button to turn it off and activate thea sky.

Thanks, I did not know that the first slot populated all the others, i thought they were each independent. But that explains it, thanks. So if other slots get populated with different values then that would relegate the first slot to strictly illumination?
User avatar
JQL
Thea Beta Tester
Thea Beta Tester
Posts: 5259
Joined: Sun Jun 23, 2013 6:34 pm
Location: Lisboa
Contact:

whiterabbit wrote:So if other slots get populated with different values then that would relegate the first slot to strictly illumination?
exactly. The most usual way of using it is by having a background changed.

I use to r3nder product design this way, using an ibl but only a background color and a shadow catcher.

Its also excellent for photo montages using a real photo as background, reflection and refraction
www.casca.pt
Visit us on facebook!

Win 10 64bit
Sketchup 2017 64bit
Intel i7 5820K 3.3Ghz 32Gb Ram
Nvidia Titan X 12Gb
User avatar
Tomasz
Thea Developer
Thea Developer
Posts: 8941
Joined: Fri Jul 18, 2008 5:09 pm
Contact:

rangrstudio wrote:Any response to setting the base fog to a negative number?

Thanks!
I have it in RV542.
ThomasHelzle
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 642
Joined: Wed Feb 16, 2011 2:03 pm
Location: Berlin
Contact:

So did anybody export those to Thea Studio yet?

Cheers,

Tom
User avatar
Rombout
Posts: 15254
Joined: Tue May 12, 2009 12:42 am
Location: Curacao, Netherland Antilles

Sorry but the scene "Pathway" wont open in SU8, there are su17
User avatar
Frederik
Thea A Team
Thea A Team
Posts: 5581
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:24 pm
Location: Denmark

Rombout wrote:Sorry but the scene "Pathway" wont open in SU8, there are su17
george wrote:The Pathway scene in the first post has been reuploaded in SU8 format! :)
Cheers
Kim Frederik

"If you have no critics you'll likely have no success..."
-Malcolm X
User avatar
Rombout
Posts: 15254
Joined: Tue May 12, 2009 12:42 am
Location: Curacao, Netherland Antilles

Frederik wrote:
Rombout wrote:Sorry but the scene "Pathway" wont open in SU8, there are su17
george wrote:The Pathway scene in the first post has been reuploaded in SU8 format! :)
I know and it gives a error in su2015 stating its su2017, see sreengrab
Attachments
Screen Shot 2017-04-20 at 12.12.59 PM.png
User avatar
Frederik
Thea A Team
Thea A Team
Posts: 5581
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:24 pm
Location: Denmark

Strange, cause although I have SU2017 it shows the following to me, when I open it... :|
2017-04-20.png
2017-04-20.png (5.65 KiB) Viewed 258 times
Have you re-downloaded the file...??
The name "Pathway_SU8.zip" makes it clear that it's a SU8 file... :|
Cheers
Kim Frederik

"If you have no critics you'll likely have no success..."
-Malcolm X
User avatar
george
Thea Render Team
Thea Render Team
Posts: 787
Joined: Wed Dec 02, 2015 10:25 am

I can also confirm that the file is indeed saved in v8.
@Rombout: Maybe a longshot but can you please try clearing your cache?
User avatar
Rombout
Posts: 15254
Joined: Tue May 12, 2009 12:42 am
Location: Curacao, Netherland Antilles

Yes it works now, perhaps the file changed?

Never knew you could link XML files
Post Reply

Return to “Versions & Resources (SketchUp)”